Насловна  |  Саопштења  |  УНС и ДНКиМ: Српска листа да престане са селекцијом српских медија на Северу Косова
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

04. 11. 2022.

Аутор: УНС-ДНКиМ Извор: УНС-ДНКиМ

УНС и ДНКиМ: Српска листа да престане са селекцијом српских медија на Северу Косова

Удуржење новинара Србије (УНС) са својим огранком Друштвом новинара Косова и Метохије (ДНКиМ) најоштрије протестује због поновне селекције косовских медија на српском језику. Осим Телевизије Мост и портала Косово Онлајн, остали српски медији на северу Косова су за данашњу конференцију за новинаре могли да сазнају од телевизије Пинк уместо од Српске листе која је била организатор овог догађаја.

Конференција за медије је била посвећена разговорима челника Српске листе са председником Србије у вези са суспензијом директора Регионалне дирекције полиције за регион Север Ненада Ђурића од стране вршиоца дужности генералног директора Косовске полиције.

Суспендовани Ђурић се и прекјуче на конференцији за медије коју је организовала Српска листа, поводом одлуке о пререгистрацији српских таблица, обратио искључиво одабраним медијима – Косово Онлајн и ТВ Мост. 

УНС и ДНКиМ позивају  Српску листу да не прави селекцију новинара и да на догађаје које организује позива све медије, без дискриминације.

УНС и ДНКиМ подсећају Српску листу да је веома важно да сви медији који раде на Косову и Метохији, пренесу поруке лидера који учествују у раду институција у Приштини, посебно у тренутку изражених тензија на северу Косова.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси