Насловна  |  Саопштења  |  УНС подржава штрајк у ТВ Мозаик
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

03. 09. 2012.

УНС подржава штрајк у ТВ Мозаик

Удружење новинара Србије (УНС) подржава потпуну обуставу рада запослених у ТВ Мозаик из Новог Сада и тражи да оснивачи овог медија Фондација Мозаик и Национални савет мађарске националне мањине најзад почну преговоре за испуњење захтева штрајкача.

УНС истиче да пословодство ове телевизије која постоји од 2004. године и емитује програм на мађарском језику и поред бројних штрајкова упозорења још увек није званично одговорило на захтеве запослених и питања о будућности овог медија.

УНС је изненађен сазнањем да је поред Фондације Мозаик која има финансијске обавезе према властитом медију, суоснивач и Национални савет мађарске националне мањине, али без финансијских обавеза према ТВ Мозаик.

УНС истиче да су последњих месеци исплаћиване зараде испод законског минимума и да је тек након интервенције инспекције рада почела исплата заосталих минималних зарада.

За УНС је неприхватљиво да оснивачи не желе да разговарају са синдикатом посебно с обзиром на околност да су свих петнаесторо запослених у овој медијској кући синдикално организовани и јединствени у штрајку.

УНС позива колеге да буду солидарне сa штрајкачима из телевизије Мозаик и пруже сваку врсту помоћи.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси