Насловна  |  Саопштења  |  Против Владимира Пиацуна полиција употребила прекомерну силу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

26. 08. 2012.

Против Владимира Пиацуна полиција употребила прекомерну силу

Удружење новинара Србије (УНС) осуђује синоћни поступак полицијских инспектора у цивилу који су тукли техничког уредника у Нину Владимира Пиацуна у Дунавској улици недалеко од редакција листова Нин, Блиц, Ало и 24 часа.

Иако је инциденту по свему судећи претходио неспоразум у вожњи или саобраћајни прекршај  полицајци који  су  сустигли возилом  Владимира Пиацуна док је возио мотор према тврдњи очевидаца употребили су прекомерну силу.

Очевици тврде да није пружао отпор а батинање је настављено и пошто су му стављене лисице на руке и док је убациван у аутомобил  којим је спроведен у полицију где му је одређено задржавање од 48 сати.

УНС  је уверен да овај тежак инцидент није у вези  са послом који  ради Владимир Пиацун или са уређивањем недељника Нин али сматра да је дужност новинара да у медијима  указују  и траже одговорност  полиције због прекомерне употребе силе и батинања  било ког грађанина.

УНС  тражи да Владимир Пиацун буде одмах саслушан  код истражног судије ии пуштен  на слободу а овај инцидент  темељно истражен  посебно због прекомерне употребе силе против  колеге Владимира Пиацуна.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси