Насловна  |  Саопштења  |  УНС осуђује изјаву Слободана Хомена
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

28. 08. 2012.

УНС осуђује изјаву Слободана Хомена

Удружење новинара Србије (УНС) осуђује изјаву бившег државног секретара у Министарству правде Слободана Хомена у којој је новинаре сајта Пиштаљка назвао "џукелама".

Реагујући на текст Пиштаљке о повољном кредиту Фонда за развој Републике Србије који је добило предузеће његове сестре, Хомен је у дневнику Информер запретио да ће тужити новинаре.

"Са великим задовољством ћу тужити те џукеле из Пиштаљке! И због овог и због претходних текстова о мени, који су рађени по налогу ментора из ДСС! Како их више није срамота?!", рекао је Хомен.

УНС опомиње да овакав начин комуникације није дозвољен ни политичару на власти ни оном који више није на власти.

Увреде и претње тужбама због информисања јавности своде се на покушај забране слободе говора и новинарског истраживања.

 

Коментари (5)

Остави коментар
чет

30.08.

2012.

Gordana Cvetic [нерегистровани] у 08:31

Vlast je slast

G-din Homen moze da radi i da kaze kad hoce i sta hoce, ovo kazem na osnovu jegove biografije... Cak i ako ne kaze rec "dzukele", on to misli, i pitanje je sta smera kad/ako ponovo dodje na vlast, to uostalom vidimo po prici o tome kako je njegov deda bio branilac Drazi, a Homen valjda u Otporu, kako god, on ispliva - I MOZE SE OSVETITI SVAKOM KO MU SE ZAMERI, cak i ako cuti!...

Одговори
сре

29.08.

2012.

Коста [нерегистровани] у 21:08

Боже Боже

Хомен заправо показује каквог човека је претходни режим поставио на високу функцију своје власти.

Одговори
сре

29.08.

2012.

anonymous [нерегистровани] у 19:24

ДВА ЛИЦА МИСТЕР ХОМЕНА

Које је Хоменово право лице: оно невино, префињено што нас је "обавештавало" о потезима министарства у којем је примао полепу апанажу или ово кочијашко које новинаре "Пиштаљке" назива џукелама, тј. псима најгоре пасмине. Па још хоће да тужи те џукеле! Господине, ви и ваши су се добрано окористили о власт, а сад је вакат да проверимо само да ли је било по закону, односно да ли је и кредит о којем је реч плаћен каматом коју плаћају и остали грађани или је то било 0,5% како је штампа писала. Стрпите се, па онда тужите.

Одговори
сре

29.08.

2012.

К.К. Сератлић [нерегистровани] у 16:47

Тако нам и треба

Драге колеге, уместо да смо прошлих година писали ко је Хомен, да смо писали о његовим криминалним радњама, корупцији, богааћењу, данас доживљавамо да нас назива џукелама. Лично сам му писао. Да ми је један судија рекао да је наредио судијама да се у свим парницама , у којима је требало држава да изгуби, суд прогласи ненадлежним. У једном случају сам и ја постао жртва и то након 4 нормална рочишта. У писму сам му поручио да би требало да се јавља из једне друге институције (КПЗ), а не са места државног секретара. Ако вам буде требало, написаћу вам нека његова злодела.

Одговори
сре

29.08.

2012.

Mira [нерегистровани] у 10:10

Tuzba moze, navikli smo

Tuzba?! Moze. Nemojte samo da ubijate i palite, kao sto se to, do skora cinilo.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси