Насловна  |  Саопштења  |  Строго казнити нападача на екипу РТВ Шабац
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

27. 08. 2012.

Строго казнити нападача на екипу РТВ Шабац

Удружење новинара Србије (УНС) осуђује напад на екипу ТВ Шабац, новинарку Марију Дамњановић и сниматеља Зорана Милутиновића који се догодио јуче у Прњавору.

Телевизијска екипа је извештавала са Сеоских олимпијских игара у том месту, када их је напао мештанин Раде К.(35). Према речима Марије Дамњановић он их је без икаквог разлога напао прво вербално, након чега је ухватио за врат Зорана Милутиновића, а њу ударио песницом у браду. Новинаре су одбранили присутни грађани који су нападача задржали до доласка полиције.

Полиција је на лицу места сачинила записник а инцидент је пријављен и Основном јавном тужилаштву у Шапцу.

УНС тражи хитну реакцију  истражних органа и тужилаштва и строгу казну  за нападача.

УНС подсећа да је изменом Кривичног законика за угрожавање сигурности новинара на радном задатку односно лица која обављају посао од јавног значаја информисањем запрећена казна затвора од једне до осам година.

Коментари (1)

Остави коментар
пон

27.08.

2012.

Grigorije MMM [нерегистровани] у 20:30

Kazniti, nego šta

Tog Radeta K. (pitam se zašto nema prezime - nalik je na Kafkinog Jozefa K) svakako treba kazniti. Najoštrije. Uzgred, ne bi trebalo da prodje bolje ni tehnički urednik NIN-a koji je udario policajca. Da smo, kao što nismo, mi u UNS, trebalo bi da imamo iste aršine za sve. Medjutim, ne jednom podržavamo novinara, našeg člana, kad je evidentno kriv.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси