Насловна  |  Саопштења  |  ФК Војводина да омогући Гајинову извештавање са утакмица
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

20. 07. 2012.

ФК Војводина да омогући Гајинову извештавање са утакмица

Удружење новинара Србије (УНС) запрепашћено је понашањем директора фудбалског центра "Вујадин Бошков" Милана Чабрића који је фоторепортеру сајта Напред Воша Мирославу Гајинову поцепао акредитацију пред синоћну утакмицу између ФК Војводина и ФК Судува.

Иако му је претходно одобрена акредитација Гајинова је приликом уласка на стадион зауставио радник обезбеђења и рекао да не може да уђе, након чега је Чабрић пришао, затражио акредитацију и уз увреде је поцепао и бацио у контејнер.

УНС подсећа да ФК Војводина већ једанаест месеци Мирославу Гајинову не дозвољава да извештава са утакмица ФК Војводина и да су због тога више пута протестовали УНС и НУНС.

УНС тражи да се директор фудбалског центра Милан Чабрић извини Мирославу Гајинову и да му омогући несметано обављање посла као и осталим акредитованим новинарима и фоторепортерима.

Коментари (2)

Остави коментар
сре

25.07.

2012.

Vislavski [нерегистровани] у 11:22

Koga štiti bezbednjak Čabrić

Taj isti "bezbednjak" je nedavno tragao za novinarom Tabloida Arpadom Nađem koji je objavio članak u kome je saopštio da je Milan Čabrić "nosilac" sedamnaest krivičnih prijava i druge "zanimljivosti" iz njegovog života i rada. Tragajući, Čabrić je telefonom pozvao i uznemiravao novinara Miroslava Vislavskog, sumnjajući da se on krije iza imena Arpad Nađ.
Na takvo ponašanje prema novinarima, kao i najnoviji primer nasilja prema novinaru kome je pored Čabrića i sam čelnik, Kluba Ratko Buturović upućivao neprimerene poruke, rukovodstvo ne reaguje. Rukovodstvo je nemo uprkos tome što je potpredsednik kluba Dušan Vlaović, novinar i dugogodišnji direktor novosadskog lista Dnevnik!
Lepo je što UNS traži da se Čabrić "izvini novinaru Gajinovu" i što poziva da mu se "omogući nesmetano obavljanje posla". Ali koliko je to smisleno kada su u pitanju metodi kojima se služi službeno lice FK Vojvodina? I novinar je službeno lice na svom zadatku. Nije li onda smislenije da se pokrene postupak kod nadležnih državnih institucija protiv nasilničkog ponašanja osobe koja je odgovorna za bezbednost na utakmicama Vojvodine?
Konačno, lepo bi bilo i od novinara da se konačno solidarišu sa kolegama i bojkotuju Klub koji dozvoljava da mu ovakvi nesavesni pojedinci i dalje srozavaju ugled!

Одговори
пон

23.07.

2012.

Gospodin [нерегистровани] у 22:55

Celavi?

Jel taj celavi rimba?Jeste panj da veci nemos biti

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси