Насловна  |  Саопштења  |  УНС против одлуке Суда у Хагу за привођење Пироћанца
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

03. 10. 2008.

УНС против одлуке Суда у Хагу за привођење Пироћанца

Удружење новинара Србије (УНС) се обратило Међународном кривичном суду за бившу Југославију у Хагу и затражило да поштује професионално достојанство Зорана Петровића Пироћанца, новинара из Београда, који би требало да се појави као сведок у том суду.

УНС се обратио претресном већу које чине педседавајући судија Кармел Агиус, судије О Гон Квон и Кимберли Прост, и резервни судија Оле Бјорн Столе, због издавања налога да се Петровић приведе суду како би сведочио о дешавањима у Сребреници из јула 1995. године.

УНС се противи оваквој одлуци суда посебно имајући у виду да је Зоран Петровић пристао да истражитељима говори о својим сазнањима, а да су га потом истражитељи у судском процесу дискредитовали износећи сумњу у његову новинарску професионалност, називајући га „квази новинарем“.

УНС сматра да Зоран Петровић заслужује да суд поштује његов професионални интегритет, као и да уважи објективне разлоге за одлагање сведочења које је навео у допису том Суду.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси