Насловна  |  Саопштења  |  УНС и УСНС осуђују физички напад на новинара Курира
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

31. 03. 2008.

УНС и УСНС осуђују физички напад на новинара Курира

Удружење новинара Србије (УНС) и Удружење спортских новинара Србије (УСНС) осуђују физички напад на новинара Курира Константина Радуловића на којег је после јучерашње утакмице Борац - Партизан у Чачку насрнуо Војислав Радојевић сарадник фудбалског клуба Партизан.

УНС и УСНС истичу да је апсолутно неприхватљиво Радојевићево образложење да је Константина Радуловића напао због  "Курирских питања и изнуђених одговора".

УНС и УСНС подсећају да је посао новинара да поставља сва, па  и тешка и провокативна питања, као и јуче када је новинар Курира тражио коментар од функционера Партизана о понашању  Ламинеа Дијаре, искљученог играча Партизана.

УНС и УСНС забринути су, и због чињенице да обезбеђење домаћина није хтело да реагује и да заштити новинара Курира што је свакако, била његова дужност.  

Ово је још један у низу примера недопуштеног понашања сарадника и функционера фудбалских клубова према новинарима и неопходно је да Фудбалски савез Србије  предузме одговарајуће мере према свима који онемогућавају новинаре у обављању свог посла.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси