Насловна  |  Саопштења  |  УНС и СНС подржавају штрајк РТВ Јасеница
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

12. 06. 2008.

УНС и СНС подржавају штрајк РТВ Јасеница

Удружење новинара Србије (УНС) и Синдикат новинара Србије (СНС) подржавају генерални штрајк запослених у Радио-телевизији „Јасеница“, организован због неисплаћених зарада.

Запослени у РТВ „Јасеница“, која је приватизована у новембру прошле године, пет месеци не примају плате, а нови власник не уплаћује ни доприносе за пензијско и здравствено осигурање.

УНС и СНС истичу да су се због неиспуњавања обавеза према запосленима, које је преузео нови власник РТВ „Јасеница“ (конзорцијум, чији је већински власник Милан Станишић), стекли услови за раскид уговора од стране републичке Агенције за приватизацију.

УНС и СНС инсистирају да Агенција за приватизацију што пре раскине уговор, јер је кршењем закона директно угрожена и егзистенција запослених.

Истовремено, УНС и СНС подсећају да су Живко Петровић, директор и главни и одговорни уредник РТВ „Јасеница“, као и Владимир Ђурђевић, одговорни уредник ове телевизије, поднели оставке.

УНС и СНС апелују на локалне органе власти у Смедеревској Паланци да пруже подршку запосленима који су у штрајку, како не би био доведен у питање опстанак РТВ „Јасеница“, која постоји већ четири деценије и редовно информише грађане о свим догађајима важним за локалну заједницу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси