Насловна  |  Саопштења  |  УНС за приватизацију мањинских медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

30. 01. 2008.

УНС за приватизацију мањинских медија

Удружење новинара Србије (УНС) не подржава закључак Извршног већа Војводине којим се од Владе Србије, министарства културе, државне управе и локалне самоуправе, тражи прекид и обустављање приватизације радио и телевизијских станица, локалних и регионалних радио и тв станица које емитују програм на језицима националних мањина.

УНС сматра да су такви захтеви у супротности са давно усвојеним медијским законодавством, да заустављају реформу медијског система и задржавају могућност на несметан утицај власти на електронске медије.

Уместо обустављања приватизације медија који емитују програм у мултиетничким заједницама, УНС се залаже за промену закона који би омогућио одрживу приватизацију тих медија. То би требало да важи не само за електронске, него и штампане медије националних мањина, као и обавезу свих нивоа власти да финансијски подржавају те медије, али без права утицаја на уређивачку политику.

УНС истиче да би оснивање локалних и регионалних јавних сервиса требало омогућити и законом једино ако се грађани референдумом одлуче да сами финансирају „своје„ локалне медије.

 

Информативна служба Удружења новинара Србије

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси