Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Ефикасним суђењем до правде за Милана Јовановића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

26. 12. 2021.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС: Ефикасним суђењем до правде за Милана Јовановића

Удружење новинара Србије (УНС) разочарано је због укидања првостепене пресуде којом су на укупно 12 и по година осуђени за паљење куће новинара Жиг инфа Милана Јовановића бивши председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић за подстицање, Александар Маринковић за извршење и Владимир Михаиловић за посредовање у овом кривичном делу и тражи да се ново суђење одржи у што краћем року.

УНС истиче да је пут до изрицања првостепене пресуде окривљенима за паљење куће Милана Јовановића био обележен брзом истрагом и подизањем оптужнице али и ефикасним поступањем судије Славка Жугића упркос опструкцији поступка од стране одбране окривљених.

УНС очекује да се поновљени првостепени поступак оконча што пре и да правда за Милана Јовановића и његову супругу и на њој заснован одштетни захтев буду задовољени у најкраћем могућем року.

УНС позива колеге и јавност да док се не окончају судски поступци помогну породици Милана Јовановића у коначној обнови запаљене куће, гараже и оштећене имовине.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси