Насловна  |  Саопштења  |  Влада да испуни обећање новинарима на КиМ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

09. 04. 2008.

Влада да испуни обећање новинарима на КиМ

Удружење новинара Србије (УНС) поново захтева да надлежна министарства реше статус 11 хонорарних сарадника Радио Грачанице који штрајкују глађу већ три дана због нерешеног статуса и мизерних хонорара.

УНС упозорава да је четворо штрајкача на инфузији, а да је колегиница Бојана Јефтић, мајка двоје деце и доиља у критичном стању.

УНС подсећа, да је министар за Косово и Метохију, Слободан Самарџић обавезао да ће решити статус хонорарних сарадника који без пензијског и здравственог осигурања раде од 1999. године када је српска редакција Радио Приштине премештена у Грачаницу, али да је обећани рок давно истекао.

УНС истиче да је уредбом Владе Србије предвиђено да министарство предузме обавезе према запосленима из свог ресора, али да Министарство културе и Косова и Метохије не могу да се међусобно договоре.

УНС упозорава да је штрајк глађу најавило 17 младих колега из ТВ Мост из Косовске Митровице који такође, годинама раде без решеног пензијског и здравственог осигурања. Истовремено радно се ангажују расељења лица са Косова и Метохије, којима се уз редовне принадлежности исплаћују и двоструке дневнице за сваки проведени дан на раду у Косовској Митровици.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси