Насловна  |  Саопштења  |  Опстанак Радија Косовска Каменица зависи од државе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

03. 09. 2007.

Опстанак Радија Косовска Каменица зависи од државе

Удружење новинара Србије (УНС) позива Министарство за Косово и Метохију и Министарство културе да не дозволе гашење Радио Косовске Каменице, јединог преосталог медија на српском језику у градској средини јужно од Ибра, чији новинари годинама не примају плате.

Несхватљиво је да држава Србија исплаћује зараде радницима јавног сектора који су расељени са КиМ, а истовремено нема разумевања за оне који раде посао од јавног значаја, а остали су да живе и раде на КиМ. Упркос свим притисцима редакција коју чине четири новинарке и техничар остала је у Косовској Каменици после 1999. године и наставила да емитује програм који је до НАТО бомбардовања припремало 15 запослених.

УНС подсећа да је више пута указивао на овај апсурд општинском координатору за Косовску Каменицу Момиру Ристићу, Координационом центру за КиМ и Министарству културе, али нико од представника власти ништа није предузео.

УНС још једном, овог пута јавно, позива надлежна министарства Републике Србије да хитно помогну опстанак Радио Косовске Каменице, чија редакција производи информативни програм за територију на којој нису доступни ни телевизијски ни радио програми на српском језику, а где нема ни мреже мобилне телефоније која покрива преосталу територију републике.

УНС ће бити принуђен да уколико се и овог пута надлежни оглуше о апел покрене акцију прикупљања средстава за опстанак петочлане редакције и програма на српском за овај део Косовског Поморавља.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси