Насловна  |  Саопштења  |  Казнити силеџијство над сниматељем ТВ Лесковац
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

01. 04. 2007.

Казнити силеџијство над сниматељем ТВ Лесковац

Удружење новинара Србије (УНС) најоштрије осуђује и тражи енергичан одговор надлежних органа због насиља које је прексиноћ у просторијама ТВ Лесковац над сниматељем те телевизије Милорадом Јовићем извршио руководилац фабрике боја "Невена колор" Бошко Јовић.

УНС скреће пажњу да је руководилац фабрике прексиноћ забранио ТВ екипи да снима пожар који је избио у фабрици. Новинара ове телевизије обезбеђење није пустило да уђе у круг фабрике и од одговорних добије потребне информације, док је сниматељу дозвољено да уђе, али му је забрањено да снима.

Када је ипак на ТВ Лесковац објављена вест да је пожар локализован, руководилац фабрике Бошко Јовић упао је у њихове просторије у пратњи још једне особе, претио и вређао новинаре, намерно оштетио редакцијску опрему, а затим физички напао сниматеља, ухватио га за врат, давио и ударио му главу о зид.

УНС подсећа да је пре неколико месеци у истој фабрици, у којој се ради са високо запаљивим супстанцама, избио пожар и да су овог пута одговорни желели да сакрију догађај и спрече јавност да било шта о томе сазна.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси