Насловна  |  Саопштења  |  Самовоља градоначелника Ниша
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

07. 07. 2006.

Самовоља градоначелника Ниша

Удружење новинара Србије запрепашћено је одлуком градоначелника Ниша Смиљка Костића, да 6. јула 2006. године и званично, писаним путем, од Градског већа затражи ускраћивање буџетске финансијске дотације Народним новинама.

Образложење градоначелника Костића да се новац из градског буџета мора ускратити због одлуке Уређивачког колегијума Народних новина да са насловне стране уклони грб града, а да то, истовремено, није притисак на новине и новинаре није прохватљиво ни логично.

Удружење новинара Србије сматра да се иза оваквог образложења градоначелника Костића ипак крију снажни притисци на Народне новине и главног и одговорног уредника Оливеру Панајотовић, који трају већ неколико месеци.

Градоначелник Костић нема право да оваквим поступцима крши Закон о буџету, Уговор о финансирању и утиче на уређивчку политику Народних новина, тим пре што иза свог захтева нема нити једну одлуку градских органа, која би Уређивачки колегијум обавезивала на поштовање старог ликовно-графичког решења.

Удружење новинара Србије подсећа јавност Ниша и целе Србије да су Народне новине једини дневни лист јужно од Београда, који се, притом, налази пред приватизацијом. Позивамо, стога, градоначелника Костића да у отвореном и искреном дијалогу са представницима Народних новина реши све неспоразуме, у интересу грађана Ниша и новинарске професије.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси