Насловна  |  Саопштења  |  УНС и УНС на Косову: Хакерски напад на сајт “Косово онлајн” је грубо кршење слободе новинарског рада
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

14. 10. 2021.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС и УНС на Косову: Хакерски напад на сајт “Косово онлајн” је грубо кршење слободе новинарског рада

Удружење новинара Србије (УНС) са својим огранком на Косову тражи од полиције и Тужилаштва за високотехнолошки криминал да хитно утврде ко стоји иза хакерских напада на сајт “Косово онлајн”. УНС је посебно забринут што су се напади десили у време када је косовска полиција спроводила акцију у Северној Митровици и Звечану, па је информисање бројних посетилаца овог сајта о догађају од великог интереса за јавност било отежано или немогуће.

Сајт је јуче од 15 до 17 сати био недоступан, током вечери техничари су успели да стабилизују његов рад, а тек око 21 сат поново је био доступан.

„Напади су почели током јутра, било је застоја у раду. Никада до сада нисмо имали овако озбиљан удар. Око 15 сати више нисмо могли да се изборимо са нападима. Наши техничари су лоцирали одакле долазе напади и око тога немамо дилеме. Оставићемо истражним органима да то и потврде“, изјавио је за УНС одговорни уредник „Косово онлајн“ Милош Гарић, додајући да је напад сигнал да неко жели да их омете у раду.

Гарић каже да се радило о ДДОС нападима које ниједан сајт не може да издржи. Ипак, наглашава да ће они наставити да раде свој посао као и до сада.

Прикупљају техничку документацију и напад ће пријавити полицији.

УНС са својим огранком на Косову истиче да ови напади наносе штету редакцији “Косово онлајн”, њиховим посетиоцима и представљају груби напад на слободу новинарског рада.

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси