Насловна  |  Саопштења  |  Казнити хулигане
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

20. 04. 2006.

Казнити хулигане

Удружење новинара Србије најоштрије осуђује напад на новинарску екипу дневног листа „Глас јавности“, који се догодио у Дубровнику, уочи јучерашње ватерполо утакмице Југ – Партизан.

УНС захтева од државних органа Хрватске да се хулигани који су напали Дејана Игњатовића, новинара спортске редакције, и Предрага Милосављевића, фоторепортера, пронађу у најкраћем року и казне како се не би стекао утисак да овакви инциденти могу да пролазе некажњено и у будућности.

УНС подсећа да су на екипу „Гласа јавности“ хулигани насрнули без икаквог повода и да су поред наношења телесних повреда прибегли и уништавању професионалне опреме, разбивши лап-топ рачунар и фотоапарат, који су Милосављевићу и Игњатовићу били неопходни у обављању новинарског задатка.

УНС апелује на новинарске асоцијације у Хрватској да осуде овај напад и поздравља колегијални иступ Хрватског новинарског друштва и њиховог потпредседника Луку Браила, који је изразио жаљење што се колегама који су дошли да раде свој посао догодио ружан и нецивилизацијски испад.

УНС још једном подсећа да је у марту 2005. на утакмицама у Загребу, између екипа из Хрватске и Србије, неколико колега тешко повређено у организованим нападима пре и за време утакмица, те да су се новинари, сниматељи и фоторепортери нашли на мети хулигана и да су им животи били угрожени док су обављали своје професионалне дужности.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси