Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Љиљани хвала, нови председник неспоран
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

23. 07. 2021.

Аутор: УНС

УНС: Љиљани хвала, нови председник неспоран

УНС жали што његова чланица и председница Удружења у два мандата своју оставку у Комисији за жалбе Савета за штампу доводи у везу са избором председника УНС-а.

УНС истиче да је избор новог председника у потпуности у складу са Статутом Удружења.

УНС захваљује Љиљани Смајловић на досадашњем ангажовању у Савету за штампу и подсећа на њен изузетан допринос борби за слободу медија и поштовање Кодекса новинара Србије.

УНС ће у најкраћем року изабрати новог члана Комисије за жалбе, који ће представљати Удружење у овом телу Савета за штампу.

Коментари (1)

Остави коментар
сре

28.07.

2021.

Божидар Анђелковић [нерегистровани] у 12:27

Први Синдикат новинара Србије

“На иницијативу УНС-а, који снажно подржава акције за остваривање синдикалних права новинара, 2003. године је основан Синдикат новинара Србије”, и даље пише на званичном сајту УНС-а. Ново руководство УНС-а требало би да исправи ову (непотпуну) информацију. Први Синдикат новинара Србије после Другог светског рата званично је формиран и регистрован 1990. године, припреме су почеле 1987. Извештаје о том великом догађају за српско новинарство објавили су тада готово сви медији. Слободан Милошевић је после тога склопио договор са Џорџом Сорошем и преко својих најоданијих људи формирао и НУНС и "независне" новинарске синдикате. Истовремено, све је учинио, на захтев Сороша, да угуши први послератни Синдикат новинара Србије (био сам један од оснивача) који је формиран уз подршку УНС-а и некадашње председнице Љиљане Зоркић.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси