Насловна  |  Саопштења  |  Осуђујемо пoкушај цензуре у "Супер" телевизији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

10. 02. 2009.

Осуђујемо пoкушај цензуре у "Супер" телевизији


Менаџемент "Супер" телевизије је данас послеподне покушао да цензурише прилог о једносатном протесту запослених, који је требало да буде емитован у емисији "Став плус" у 18 сати. Покушај није успео и информација о прекиду програма ипак је емитована.

Према информацији коју смо добили од новинара Владимира Антића, председника синдикалне организације "Супер" телевизије, менаџмент је покушај увођења цензуре образложио тврдњом да је протест новинара "синдикална борба" и "да није за програм Супер телевизије". Према Антићевим наводима, уредница програма Алана Шишка је упркос забране ипак емитовала скраћену верзију прилога, у којој се не помиње саопштење Удружења новинара Србије да подржава протест новинара "Супер" телевизије.

УНС подсећа да већ две године новинари "Супер" телевизије покушавају да потпишу колективни уговор са послодавцем. Од 2008. године плате новинара, иначе знатно ниже од републичког просека, касне. Како послодавац до данас није испоштовао договорену динамику исплате зарада, редакција је данас прибегла једносатном прекиду програма као упозорењу пред генерални штрајк који је заказан за 17. фебруар.

УНС сматра да цензуре неће допринети решавању проблема "Супер" телевизије и поздравља најављене разговоре запослених са пословодством.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси