Насловна  |  Саопштења  |  УНС осуђује претње директору и уредници Бачкопаланачког недељника
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

14. 05. 2012.

УНС осуђује претње директору и уредници Бачкопаланачког недељника

Удружење новинара Србије осуђује претње председника општине Бачка Паланка Драгана Бозала да ће “бацити бомбу на кућу и редакцију Бачкопаланачког недељника”.

О претњама и увредама УНС је обавестио директор недељника Срђан Вучуревић и навео да је председник општине истим речима претио и уредници листа Драгици Николић.

Према Вучуревићевим речима председник општине га је у петак позвао телефоном и рекао „ако још једном напишемо било шта о њему, или објавимо његову слику у Бачкопаланачком недељнику бациће бомбу на моју кућу и на радакцију листа“.

Председник општине Бачка Паланка Драган Бозало негирао је да је претио директору и уредници Бачкопаланачког недељника али не и да их је позвао испровоциран насловном страном на којој је ословљен са “бивши председник општине”. Бозало је УНС-у рекао да годину и по дана не даје изјаве за тај лист а да су они “намерно пренели” оно што је изјавио другом медију.

УНС тражи да се председник општине Драган Бозало извини због увреда и тражи да новинари у Бачкој Паланци претње и увреде, ма од кога долазиле, обавезно пријаве и УНС-у.

УНС такође позива новинаре да носиоце јавних функција у својим локалним срединама критикују имајући у виду јавни интерес, али да се дистанцирају од сваког навијања и политичког сврставања.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси