Насловна  |  Саопштења  |  УНС захтева “истрагу о истрази” случаја Ћурувија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

11. 04. 2012.

УНС захтева “истрагу о истрази” случаја Ћурувија

Поводом тринаесте годишњице суровог убиства Славка Ћурувије, Удружење новинара Србије (УНС) предложиће новоизабраном саставу Скупштине Србије да хитно оснује независно тело које би истражило све околности везане за неуспешну и непрофесионалну истрагу убиства нашег колеге.

УНС захтева истрагу о истрази и упозорава да не би било добро да сакривање или игнорисању доказа и индиција у случају Ћурувија воде исти људи који су протеклих 13 година били неуспешни у свом послу. Ти су људи годинама обећавали да ће ускоро решити случај, најављивали обрте и нове информације, да би се испоставило да су неке индиције и информације сакриване од јавности.

УНС је веома узнемирен недавним сазнањем да је и садашња председница Високог савета судства Ната Месаровић 1999. била лично умешана у судски прогон новинара Дневног телеграфа, чији је власник Славко Ћурувија био.

УНС сматра да је неистинита била и тврдња Специјалног тужилаштва да је у случају Ћурувија предузело све што је могло, у складу са својим овлашћењима. Нико тужилаштву није одузео овлашћење да прочита и још једном провери све исказе дате у операцији Сабља и да поступи по њима. УНС протестује што специјални тужилац Миљко Радисављевић никада није поднео извештај јавности о томе зашто до пре две године, по сопственом признању, није био ни упознат са свим исказима из Сабље у којим се помиње убиство Ћурувије.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси