Насловна  |  Саопштења  |  УСНС: ФК Слобода Поинт да омогући извештавање колеги Зорану Каначком
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

13. 03. 2012.

УСНС: ФК Слобода Поинт да омогући извештавање колеги Зорану Каначком

Удружење спортских новинара Србије позива колеге из Ужичке “ТВ Лав” и “СОС канала” да се одлучно супроставе притисцима првог човека ФК Слобода Поинт из Ужица, Драгана Суботића да најдиректније одлучује о уређивачкој политици ових медија, јер му се не допадају извештаји колеге новинара Зорана Каначког.

Користећи своју моћ и утицај, гдин Суботић је, претњама и уценама, захтевао од уредника и власника поменутих телевизија, да овај новинар више не извештава са утакмица ФК Слобода Поинт, што је недопустиво и крајње непримерено понашање једног спортског радника.

УСНС позива Фудбалски савез Србије да предузме мере из своје надлежности за кажњавање предеседника ФК Слободе Поинт, а преко Међународне асоцијације спортских новинара (АИПС), обавестићемо челнике УЕФЕ о још једном случају кршења права новинара на рад и слободу изражавања.

Захтевамо и одлучну реакцију надлежних институција пре свега Министарства културе и информисања, РРА и свих осталих који схватају значај слободе медија за развој демократије и достизање европских стандарда.



Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси