Насловна  |  Саопштења  |  УНС против самовоље у Радио Бабушници
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

05. 02. 2009.

УНС против самовоље у Радио Бабушници


Удружење новинара Србије (УНС) протестује због јучерашњег поступка в.д. директора Дома културе Мирољуба Пејића који је прекинуо живу емисију Радио Бабушнице, а потом претио запосленима.

УНС указује да је током интервјуа у студију, Пејић телефоном позивао Јелену Ћирић, новинарку и спикерку, која је у том тренутку била задужена да прима питања слушалаца, тражио да пренесе новинару који је водио интервју, Валентину Манићу, и његовим саговорницима, да одмах дођу код њега у канцеларију.

Иако је требало да уследе одговори на питања слушалаца, новинар и саговорници напустили су студио и отишли код Пејића. За прекид емисије Пејић је окривио Манића, којем је физички претио, али и новинарку Ћирић којој је припретио умањењем плате.

УНС сматра нечувеним садашње стање у Радио Бабушници где је в.д. директора Дома културе распоредио главног и одговорног уредника Славка Златковића на место новинара, а сам почео да уређује вести, одобрава шта се и како емитује.

УНС подсећа да је због протеста запослених Пејић пре две године смењен са места директора Дома културе. Упркос томе општинске власти, у чијем је власништву Радио Бабушница, поново су, 30 децембра 2008. Пејића поставиле за в.д. директора Дома културе.

УНС још једном истиче да су медији у општинском власништву таоци политичких договора и често некомпетентних и бахатих локалних моћника, и да треба што пре да уђу у процес приватизације што налаже и Закон о радиодифузији.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси