Насловна  |  Саопштења  |  Преиспитати одлуку о такси на истицање фирме
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

05. 02. 2009.

Преиспитати одлуку о такси на истицање фирме


Удружење новинара Србије (УНС) позива лoкалну самоуправу Александровца да преиспита и промени одлуку, по којој Радио-телевизија „Дискос“ треба да плати пола милиона динара на име општинске таксе за истицање фирме у овој години.

УНС сматра да је поменута сума недопустива и да би покушај њене наплате од РТВ „Дискос“ био притисак локалне власти на ову медијску кућу, тим пре што је у писмима општинских службеника „Дискосу“ наведено да су новинари те куће „непријатељски расположени“ и да „гаје патолошку мржњу“. Истовремено, новинари РТВ „Дискос“ извештавали су опширно о наводном масовном запошљавању партијских кадрова у предузећима под контролом Општине Александровац.

УНС подсећа општинске власти Александровца да се примедбе на рад медија, уколико постоје, решавају на другачији начин, а не паушалним оценама и економским притисцима. Примедбе на рад медија поготово се не могу решити забраном медијима да извештавају са седница Скупштине општине и физичким обрачунима са новинарима, чега је у Александровцу, на жалост, било.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси