Насловна  |  Саопштења  |  УНС и УНС на Косову: Напад на Шкумбина Кајтазија показатељ да новинари на Косову нису безбедни
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

19. 10. 2020.

Извор: УНС и УНС на Косову

УНС и УНС на Косову: Напад на Шкумбина Кајтазија показатељ да новинари на Косову нису безбедни

Удружење новинара Србије (УНС) и УНС на Косову најоштрије осуђују уништавање аутомобила новинара косовског портала „Репoртери“ Шкумбина Кајтазија.

УНС и УНС на Косову захтевају од надлежних органа да што пре открију ко је пре два дана из ватреног оружја пуцао на аутомобил Шкумбина Кајтазија и одговорне процесуирају.

На аутомобил новинара Кајтазија пуцано је у јужном делу Митровице. Он је на Фејсбук страници објавио да је напад извршен 17. октобра око поноћи у центру града и да је његов аутомобил, који је био паркиран, погођен са пет до шест метака.

„Био сам близу и чуо пуцње, али сам био наиван човек који верује да је Косово нормална земља, нисам дозволио да ми ум каже да би то могао да буде напад. Нисам био у праву“, написао је Кајтази на свом Фејсбук профилу.

УНС и УНС на Косову сматрају да је напад на Кајтазија још један показатељ да је новинарство на Косову професија високог ризика и да новинари и медијски радници нису безбедни.

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси