Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Пинк грубо прекршио закон откривањем идентитета детета
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

13. 07. 2020.

Извор: УНС

УНС: Пинк грубо прекршио закон откривањем идентитета детета

Удружење новинара Србије (УНС) протестује јер су у емисији Хит твит на телевизији Пинк откривени подаци малолетног детета и позива Регулаторно тело за електронске медије да хитно реагује зато што су грубо прекршени Закон о јавном информисању и медијима, Правилник о заштити права малолетника у области пружања медијских услуга и новинарски кодекс.

У емисији на телевизији Пинк у којој је гостовао председник Србије приказан је снимак на којем се чује испитивање детета које је полиција привела због напада на Скупштину Србије, његово име и место у којем живи, па и његов глас. На снимку је једино лице детета заштићено.

Верица Брадић, водитељка и једна од аутора емисије Хит твит, за УНС каже да не види ништа спорно у приказивању тог снимка и да је он управо показатељ ко учествује у демонстрацијама. „Сви лични подаци на снимку су прикривени. Дете је рекло одакле је и како се зове“, каже Брадићева.

На питање на који начин је телевизија Пинк дошла до снимка Брадићева каже да ће „морати да пита сараднике“ како су га добили.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси