Насловна  |  Саопштења  |  УНС ће о увредама упућеним новинарки „Информера“ обавестити Сталну радну групу за безбедност новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

09. 07. 2020.

Извор: УНС

УНС ће о увредама упућеним новинарки „Информера“ обавестити Сталну радну групу за безбедност новинара

Милица Дакић, новинарка листа „Информер“ обавестила је Удружење новинара Србије (УНС) да су јој јуче после конференције за медије председника Александра Вучића на друштвенима мрежама упућене поруке претње и увреде.

Поруке су уследиле, каже Дакићева, након што је на конференцији, као новинарка „Информера“, председнику поставила питања у вези са реакцијом из Хрватске на демонстрације у Београду и обавештености службе о нередима. Претње је, наводи, у договору са уредником, пријавила Тужилаштву са високотехнолошки криминал.

„Поруке које су ми стизале показују да поједини не схватају да сам новинар, а не политичар. Питања су била од интереса за јавност, као и претходног дана, када сам питала председника да ли ће с обзиром на епидемиолошку ситуацију радити вртићи“, каже новинарка „Информера“.

УНС ће о овим претњама обавестити Сталну радну групу за безбедност новинара. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси