Насловна  |  Новинари на суду  |  Извештаји са суђења  |  Основни суд у Зрењанину: Председник Одбора за информисање Крлић да плати 300.000 због повреде угледа и части Бубњевића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Извештаји са суђења

05. 05. 2020.

Аутор: Ј. П. Извор: УНС

Основни суд у Зрењанину: Председник Одбора за информисање Крлић да плати 300.000 због повреде угледа и части Бубњевића

Основни суд у Зрењанину пресудио је да је председник Одбора за културу и информисање Мирко Крлић дужан да главном и одговорном уреднику листа „Зрењанин“ Далибору Бубњевићу исплати 300.000 динара због повреде угледа и части и претрпљеног страха, због тога што га је у марту 2018. године на новинарском задатку вербално и физички напао.

У пресуди, у коју је Удружење новинара Србије имало увид, одбачено је да је Бубњевић „трпео физичке болове“, иако је суд на основу његовог и исказа сведока утврдио да га је Крлић на манифестацији „Херцеговачко сијело“ у хотелу „Војводина“ у Зрењанину ошамарио.

Бубњевић је у тужби навео да му је Крлића, стоји у пресуди, пришао за столом и уз псовке и увреде рекао да не пише о његовој ћерки и фабрици воде, а да је затим отишао за њим у тоалету где га је физички напао.

Крлић се Бубњевићу у тоалету, стоји у пресуди, обратио речима: „Обећао сам ти да ћеш добити оно што заслужујеш, то што сам ти рекао испуњавам“, а затим га је отвореном шаком ударио у десну страну лица и наставио са претњама. Бубњевић је, према тужби, „доживео страх максималног интензитета, бојазан за живот и здравље“.

„Као последица напада била је немогућност Бубњевића да се сконцентрише на свој посао, па његова колумна у ‘Зрењанину' није излазила неколико недеља”, стоји у пресуди. Додаје се да је Бубњевићу овај инцидент нанео штету у професионалном и личном животу.

Један од сведока Зоран Димитрић рекао је, стоји у пресуди, да је у тоалету видео Крлића који се уноси у лице Бубњевићу, да му прети и вређа га, те да је стао између њих како би спречио физички напад.

У одговору на тужбу Крлић је, стоји у пресуди, оспорио све наводе Бубњевића, истакао да он није био на новинарском задатку, као и да га није вређао, нити физички напао.  

Међутим, исказ Крлића није прихваћен, зато што је према оцени суд био у циљу „постизања успеха у овој парници“, као и да је у он у супротности са исказима Бубњевића и сведока, које је суд у целости прихватио.

Такође, суд је утврдио да је Бубњевићу издат радни налог да извештава са те манифестације, на позив градоначелника Зрењанина.

Суд је закључио да је Крлић „у јавности на веома значајном и важном скупу са много присутних званица Бубњевића у више наврата вербално напао, а касније и физички, чиме је повредио његову част и углед“.

На ову пресуду Крлић има право жалбе Апелационом суду у Новом Саду.

Коментари (1)

Остави коментар
сре

06.05.

2020.

Ivan [нерегистровани] у 11:21

Ponavljač

Koju je školu završio Krlić.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси