Насловна  |  Новинари на суду  |  Извештаји са суђења  |  Одложена главна расправа по тужби Миленијум тима против ЈУГпреса
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Извештаји са суђења

30. 11. 2022.

Аутор: А. Н. Извор: УНС

Одложена главна расправа по тужби Миленијум тима против ЈУГпреса

Главна расправа по тужби власника Миленијум тима Ивана Бошњака против Југпреса и Центра за демократију, која је требало да буде одржана данас у Палати правде, одложена је јер је почела пола сата касније, када је Бошњак напустио зграду суда због неодложних обавеза.

На данашњем рочишту је, поред Бошњака, требало да буде саслушана и уредница Југпреса Љиљана Стојановић.

Ново рочиште заказано је за 25. април наредне године, са почетком у 12 часова, а на њему ће бити саслушани само тужиоци.

Стојановићка је истакла да јој је напорно да радним данима долази из Лесковца у Палату правде у Београду и да на крају не буде саслушана. Судија је затим одлучила да Стојановићка буде саслушана на неком од наредних рочишта након што Бошњак буде дао изјаву.

Миленијум тим је тужио Југпрес јер је, како стоји у тужби, преношењем изјаве председника Народне странке Вука Јеремића са конференције за новинаре у Врањској бањи „утицао на умањење вредности жига компаније“.

Удружење новинара Србије (УНС) прошле године је изразило забринутост због тога што фирма „Миленијум тим“ тужи медије, иако су веродностојно пренели изјаву политичара, тражећи накнаду штете од неколико стотина хиљада евра.

Најпре је Миленијум тим од ЈУГпреса захтевао одштету од 100.000 евра, а након реакције УНС-а и других новинарских удружења, одштетни захтев су смањили на 100 евра.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси