Насловна  |  Новинари на суду  |  Извештаји са суђења  |  Председник општине Горњи Милановац тужио „Таковске новине“, па није дошао на рочиште
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Извештаји са суђења

07. 03. 2022.

Аутор: Д. Бјелица Извор: УНС

Председник општине Горњи Милановац тужио „Таковске новине“, па није дошао на рочиште

Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић био је спречен да се данас појави у београдској Палати правде где је требало да буде саслушан као тужилац у спору против „Таковских новина“.

То је навео његов адвокат Горан Стаменић, који је допутовао из Чачка, и додао да га је тужилац у петак у поподневним сатима обавестио да није у прилици да дође на заказано рочиште. Адвокат Стаменић је рекао да не зна разлоге, као и да је одмах по сазнању обавестио адвокате тужених о томе. 

Стаменић се извинио у име тужиоца и предложио да суд закаже ново рочиште, са чим су се сагласили Марко Миловановић, адвокат тужених „Таковских новина“ и новинара Небојше Савића, као и Слободан Павловић, адвокат Љубише Јовановића, који је тужен иако према речима одбране нема правног основа за то јер се у време подношења тужбе налазио у пензији и није био одговорни уредник „Таковских новина“. 

О импресуму туженог локалног недељника било је и данас речи и поново је скренута пажња адвокату тужиоца да се у њему не налази име туженог Јовановића. 

Пре него што је заказао ново рочиште судија Радун Бубања говорио је о поштовању суда.

„Ако се неко суди, уважава суд. Довољно се оставља времена да се са тим судским позивом усаглашавају друге обавезе“, рекао је Бубања и замолио адвоката да тужиоцу пренесе да датум и време новог рочишта „резервише као приоритетан“. 

Председник Општине Горњи Милановац и одбора СНС у том месту Дејан Ковачевић тужбом тражи да му издавач, новинар и одговорни уредник „Таковских новина“ исплате милион динара због повреде части и угледа.

Ковачевић је тужбу поднео због текста „Обелодањена махинација Ковачевића“ објављеног 3. децембра 2020. године на страницама „Таковских новина“ на којима се налазе саопштења политичких организација.

Одбрана је навела да је текст због ког је поднета тужба пренето саопштење Групе грађана „Победи и спаси општину Горњи Милановац“, која има одборнике у локалној скупштини.

Суђење ће се наставити 15. јуна када би требало да буду изведени докази читањем писаних докумената и саслушањем парничних странака.      

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси