Насловна  |  Новинари на суду  |  Извештаји са суђења  |  Условна казна за напад на Фетића, тужилац и окривљени сагласни са пресудом
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Извештаји са суђења

06. 07. 2021.

Извор: Б.Б.

Условна казна за напад на Фетића, тужилац и окривљени сагласни са пресудом

Основни суд у Новом Пазару осудио је Кемала Мехмедовића, локалног предузетника, због напада на Салахудина Фетића, директора Медија центра Санџака, на три месеца затворске казне која се неће извршити ако окривљени у року од годину дана не учини ново кривично дело.

Са условном казном за кривично дело насилничко понашање сагласили су се јавни тужилац Самир Бакић и окривљени. Они су се одрекли права на жалбу, чиме је ова првостепена пресуда постала правоснажна.

У пресуди је наведено да је 12. августа 2020. године у преподневним сатима у ресторану „Калцоне“ у Новом Пазару Мехмедовић дошао до терасе где је седео Фетић и обратио му се

речима: „Ко си ти да спомињеш мене и моју мајку“, а затим га изненада ударио десном шаком по лицу.

Окривљени је, како пише у пресуди, у стању урачунљивости, са умишљајем свестан забрањености дела, вршењем насиља према другом угрозио спокојство грађана и реметио јавни ред и мир.

УНС је у августу прошле године тражио од полиције да испита све околности инцидента у Новом Пазару у ком се са Салахудином Фетићем, главним и одговорним уредником Санџак телевизије и активистом листе Муамера Зукорлића сукобио Мехмедовић.

Фетић је тада рекао УНС-у да не зна зашто га је Мехмедовић напао, да се познају и да нису у лошим односима.

Мехмедовић је у то време у изјави УНС-у негирао да је напао Фетића тврдећи да му је пришао како би га питао зашто је причао код колега у телевизији "да је издајник" и "да би продао мајку за ситне паре“.

„Ми смо се одгурнули. Међусобно одгуривање не сматрам насртајем на њега“, рекао је тада Мехмедовић УНС-у.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси