Насловна  |  Новинари на суду  |  Извештаји са суђења  |  Виши суд: Вучићевић и Информер повредили част и углед новинарке Оливере Ковачевић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Извештаји са суђења

01. 03. 2021.

Аутор: Ј.П. Извор: УНС

Виши суд: Вучићевић и Информер повредили част и углед новинарке Оливере Ковачевић

Виши суд у Београду пресудио је да Драган Ј. Вучићевић, главни и одговорни уредник дневног листа „Информер“ и издавач „Инсајдер тим“ д.о.о, исплате новинарки РТС-а Оливери Ковачевић накнаду нематеријалне штете за претрпљене душевне болове због повреде части и угледа.

Пресудом се тужени Вучићевић обавезује да са портала informer.rs уклони текстове под насловима „Жута Оља доводи Кесића: киднапована држава, РТС кројили тачно по мери Б92!“, „Јавни сервис силује јавност Србије: Жути „новинари“ са РТС-а спремају револуцију“, „Лицемерје жуте Оље: Пљувала Кораћа за живота, а на комеморацији га мртвог хвали!“ и „Борко скроз прс‘о: Убеђен да ће бити премијер, забранио Кену код жуте Оље!“.

Вучићевић се, такође, обавезује да објави изреку пресуде без икаквих измена у штампаном издању „Информера“, без икаквог коментара и даљег одлагања, најкасније у другом наредном броју од дана правоснажности пресуде.

У образложењу пресуде Вишег суда, у вези са низом текстова који су били предмет судског поступка, закључује се да „овакви текстови не доприносе сврси јавног информисања у демократском друштву, као ни расправи у јавном интересу, већ им је сврха да на таблоидни начин подрже неистините и непотпуне информације и на тај начин дискредитују личност тужиље“. Судски процес по тужби Оливере Ковачевић против Драгана Ј. Вучићевића и „Инсајдер тима“ трајао је пет година.

 

Коментари (1)

Остави коментар
уто

02.03.

2021.

Мирко [нерегистровани] у 16:17

Још ће се судити

Пресуда није правоснажна. Зашто то не стоји у тексту?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси