Насловна  |  Новинари на суду  |  Извештаји са суђења  |  Суђење за паљење куће одложено јер се оптужени тестира на корону
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Извештаји са суђења

10. 11. 2020.

Аутор: Ј. П. Извор: УНС

Суђење за паљење куће одложено јер се оптужени тестира на корону

Суђење за паљење куће новинара портала Жиг инфо Милана Јовановића данас је одложено јер се Владимир Михаиловић, један од оптужених, због повишене температуре и тестирања на вирус корона није појавио. Ново рочиште у процесу који је при самом крају, заказано је за 27. новембар у 10 сати у згради Палате правде.

У судници данас је била и оштећена Јела Дељанин, супруга Милана Јовановића која због болести али и сталне узнемирености од ноћи када јој је изгорела куће у Врчину, није долазила на рочишта. Милан Јовановић спрема завршне речи које ће, нада се, ускоро пред судом моћи да изнесе.

Последње рочиште за паљење куће обележили су адвокати одбране који су у драматичном обраћању, након што је судија одбацио њихове предлоге за извођење доказа и саслушање сведока, изјавили да је оптуженом Драгољубу Симоновићу, бившем председнику општине Гроцка већ изречена осуђујућа пресуда.

Судија је донео одлуку да се накнада штете куће новинара више не разматра, што је уследило након мучних расправа о утврђивању вредности куће новинара, која је у подметнутом пожару у децембру 2018. године изгорела.

Суђење оптуженима за паљење куће новинара Драгољубу Симоновићу, Владимиру Михаиловићу, Игору Новаковићу и Александру Маринковићу, подсетимо, почело је у априлу 2019. године. Маринковићу, који је оптужен да је директан нападач на кућу новинара, суди се одсуству. Други основни суд у Београду дао је сагласност да се за њим распише међународна потерница.

Певачица Бојана Цветковић Шијачки, непосредно после паљења куће, признала је тужилаштву да је довезла Маринковића до места напада. Склопила је споразум о признању кривичног дела, а осуђена је на шест месеци кућног притвора и новчану казну од 50.000 динара.

Милану Јовановићу је 12. децембра 2018. године, око 03.30 часова, „мотоловљевим коктелом” запаљена породична кућа у Врчину. После те ноћи Јовановић је изјавио да му је плаћене убице послао председник општине Гроцка Симоновић, који је то тада негирао.

Тужилаштво је у марту 2019. године подигло оптужницу против Симоновића и тражило максималну казну од осам година затвора због сумње да је наложио паљење куће.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси