Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Би Би Си-јев новинарски семинар
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

09. 12. 2011.

Би Би Си-јев новинарски семинар

Позивамо новинаре и уреднике медија у Србији да се пријаве на ексклузивни тростепени семинар за који организује BBC World Service Trust у оквиру пројекта који финансира ЕУ “Подршка медијима у области европских интеграција“.

Семинар се организује у 3 циклуса од 5 радних дана током 2012 и укључује непосредан рад са домаћим и страним Би Би Си-јевим менторима , као и петодневну студијску посету различитим медијима у европским земљама током које це најуспеснији полазници имати прилику да прате рад интернационалних медија у европским престоницама.. Семинар је предвиђен за новинаре и уреднике који су у потпуности или делимично специјализовани за било које релевантне медијске теме – од извештавања о конкретним политичким или економским питањима, преко дописника из појединих региона, до здравства, просвете, културе или других тема.

Семинар, кроз комбинацију практичног рада, размене искустава и савремену новинарску теорију, организован је тако да омогући полазнике из свих врста медија – штампе, радија, телевизија, он-лине и агенција – да развију своје професионалне вештине и знања, кроз упознавање најсавременијих новинарских метода, техника и принципа рада. Семинар је бесплатан, а сви трошкови су покривени.

Прва два степена организују се у првој половини године, по следећем распореду:

Први степен
Београд, 5 – 9 март
Нови Сад, 12 – 16 март
Крагујевац, 19 – 23 март
Ниш, 26 – 30 март
Ужице, 2 – 6 април
Нови Пазар 9 - 12 Април
Врање, 17 - 20 април
Зајечар, 23 - 27 април

Други степен
Београд, 14 – 18 мај
Нови Сад 21 - 25 мај
Крагујевац, 28 мај – 1 јун
Ниш, 4 - 8 јун
Ужице, 11 – 15 јун
Нови Пазар 18 - 22 јун
Врање, 25 – 29 јун
Зајечар, 2 - 6 јул

Молимо Вас да се пријавите за Вама најближи град.

Трећи степен биће организован у другој половини године, за када је предвиђен боравак најуспешнијих полазника у медијима у европским градовима, где ће, кроз непосредну сарадњу са тамошњим ментором из исте области у истом типу медија, непосредно стећи искуство о раду у савременом медијском окружењу.

Право пријављивања имају сви активни, професионални новинари и уредници у медијима у Србији, са искуством од најмање 3 године, уколико су специјализовани за одређену област. Знање енглеског језика је предност. Број места је ограничен.
Пријаве, са мотивационим писмом и професионалном биографијом, послати на адресу maja@eumediafund.rs.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси