Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Годишње награде Удружења спортских новинара Србије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

02. 12. 2011.

Годишње награде Удружења спортских новинара Србије

Удружење спортских новинара Србије расписало је конкурс за најбоље појединце у области спортског новинарства. Биће додељене награде „Новинар године“, „Камера године“ и „Дописник године“, као и традиционално признање „За животно дело“.

Од ове године је уведена и награда „Бранка Прелевић“ за допринос развоју женског спортског новинарства и намењена је колегиницама. Специјално признање биће додељено „Издавачком подухвату године“.

Критеријуми


1. „Новинар године“
- За ово признање могу конкурисати сви новинари из електронских и штампаних медија који су током године имали већи број текстова, репортажа, преноса или других врста новинарских израза, којима су обележили годину.

2. „Камера године“ - За ово признање могу конкурисати сниматељи и фоторепортери који су током 2011. имали већи број запажених фотографија, фоторепортажа, снимака, преноса, којима су такође обележили годину.

3. „Животно дело“
– Подразумева се да за ову награду могу конкурисати они спортски новинари, фоторепортери и сниматељи који су у свом дугогодишњем раду дали изузетно велики допринос подизању угледа, нивоа и свеукупног третмана професије „спортски новинар“.

4. „Дописник године“ – За ову награду могу конкурисати дописници свих медија који су извештавали о значајним догађајима, а због критеријума за доделу награде „Новинар године“ не могу ући у равноправну конкуренцију за исту.

5. „Награда Бранка Прелевић“ - За ово признање могу конкурисати све жене спортски новинари које су током године имале више текстова, репортажа, интервјуа итд. у којима су писале или говориле о спорту.

6. „Издавачки подухват године“ – Специјално признање додељује се аутору или издавачу књиге која је изашла из штампе у претходној години и дала највећи допринос развоју спортског новинарства.

Сви кандидати за награде морају бити пуноправни чланови УСНС, што подразумева плаћену чланарину за текућу годину.

Предлоге за награде са адекватним образложењем и прилозима (текстови, фотографије, снимци) могу слати редакције, појединци и секције спортских новинара из целе Србије, на адресу:
Удружење спортских новинара Србије
Ресавска 28, I спрат
11 000 Београд
или путем мејла: usns@uns.org.rs
Све предлоге разматраће седмочлани жири састављен од наугледнијих спортских новинара.

Церемонија доделе признања као и проглашење спортисте године биће одржана крајем децембра 2011. године.

За више информација можете се обратити секретару УСНС Бобану Игрутиновићу на тел/фаx: 011-33-46-109 и 334-1815 или на адресу: Удружење спортских новинара Србије, Ресавска 28, I спрат, 11000 Београд.
usns.rs

Рок за пријаву је 21. децембар 2011.

Спортиста године по избору новинара

И ове године Удружење спортских новинара Србије, организује избор „Спортисте године“ – традиционалну акцију којом најуспешнији спортисти добијају одговарајуће признање од оних који су најмеродавнији да им једно такво признање доделе – од спортских новинара. Молимо Вас да узмете учешће у овој акцији и пошаљете своје предлоге.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси