Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Конкурс РТС-а за избор програма независних продукција за 2012.
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

28. 11. 2011.

Конкурс РТС-а за избор програма независних продукција за 2012.

У складу са члановима 74. и 78. Закона о радиодифузији („Службени гласник РС“ бр. 42/02, 97/04, 76/05, 79/05, 62/06, 85/06, 86/06 и 41/09) РДУ Радио-телевизија Србије расписује јавни конкурс за избор програма независних радио и ТВ продукција који ће се емитовати на програмима РТС-а у 2012. години.

Право да конкуришу имају независни продуценти – физичка и правна лица.

У случају постојања даљег интересовања за продужавање уговорене сарадње, право и обавезу конкурисања имају и независни продуценти са којима РДУ РТС има закључене уговоре или анексе којима су регулисана међусобна права и обавезе и на основу којих се на програмима РТС емитују програми независне продукције, а чија важност истиче крајем 2011. или током 2012. године.

Продукција се односи на радио и телевизијске емисије информативног, школског културног уметничког, образовног, верског, дечијег, забавног и спортског сдржаја, садржаја посвећеног националним мањинама, етничким групама, као и других садржаја којим се обезбеђују права и интересовања грађана.

Конкурс је отворен до 20. децембра 2011. године.

Услови:

- Независни продуценти конкуришу синопсисима, сценаријима или готовим пилот епизодама
- Произведене емисије се достављају искључиво на ДВД формату

Учесници конкурса своје понуде достављају у затвореним ковертама на адресу:
РДУ Радио-телевизија Србије, Београд, Таковска 10, Писарница РТС – за Дирекцију РТС, IV спрат, са назнаком: КОНКУРС ЗА НЕЗАВИСНЕ ПРОДУКЦИЈЕ – НЕ ОТВАРАТИ.

На полеђини коверте обавезно уписати: назив независног продуцента, име и презиме одговорног лица – контакт особе, адресу – седиште, број телефона, факса и мејл адресу.

Програмски колегијум ће размотрити понуде и изабрати одговарајуће независне продукције на основу програмско уређивачке политике РДУ РТС као јавног медијског сервиса Републике Србије, уметничког и техничког квалитета програма у року од 90 дана од дана јавног отварања свих приспелих понуда независних продуцената.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси