Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Прес витез - Регионални фестивал ТВ минијатура
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

18. 10. 2011.

Прес витез - Регионални фестивал ТВ минијатура

Фестивал је замишљен као олимпијада ТВ новинарства, која посебну пажњу придаје камери, монтажи, сценарију... и оцењује ауторско достигнуће појединаца.

Тема је слободна, а предвиђене категорије су: „Новинари", „Камера“, „Монтажа“...

На Фестивалу право учешћа имају минијатуре у трајању од два до девет минута, направљене у последње две године. Уколико до сада минијатура није емитована, то је потребно нагласити у пријави.

У главним категоријама Фестивала право учешћа имају новинари с простора бивше Југославије, с тим што новинари из Македоније и Словеније треба да обезбеде титл радова на српски језик.

Минијатуре се могу достављати и на језицима мањина, али такође се очекује да буду титловане на српски. На Фестивалу могу учествовати и медијски радници из Србије у дијаспори.

Уз пријаву је потребно доставити кратке биографије новинара, сниматеља и монтажера. Уз сваки рад плаћа се котизација од 1200 динара намењена трошковима селекције. Котизација за учеснике с простора бивше Југославије износи 15 евра по сваком пријављеном раду, који се уплаћују на банковни рачун.

Инструкције за уплату се захтевају на info@tv-festival.org. Формулар за пријаву такође се захтева путем е-маил адресе info@tv-festival.org.

Крајњи рок за доставу минијатуре је 5. новембар 2011. године.

Гран-при фестивала (укључује и специјално израђен пехар) се додељује за комплетан рад екипе, пре свега за журнализам, али и за снимање и монтажу, те по сва три основа мора задовољити професионалне стандарде, док је за остале награде довољно да је видљив натпросечан учинак по једном од наведених основа.

Покровитељи традиционалног регионалног фестивала ТВ минијатура Пресс витез су Министарство културе, сектор за медије; Влада Војводине, Покрајински секретаријат за информације; Универзитет „Мегатренд“, и Општина Зрењанин.

Више информација о наградама, достави радова, жирију, категоријама и подкатегоријама можете видети ОВДЕ.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси