Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Данас последњи дан за пријаву на конкурс Европске фондације за новинарство
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

15. 01. 2020.

Извор: УНС

Данас последњи дан за пријаву на конкурс Европске фондације за новинарство

Фондација за промовисње квалитетног новинарства у Европској унији, расписала је конкурс за пројекат прекограничног новинарства чији је циљ повезивање колега, развој иновативних метода и стицање нових сазнања у области медија и новинарства.

Апликацији се може приступити онлајн на сајту journalism.fund.eu. Крајњи рок је 15. јануар у 11:59 часова 2020. по бриселском времену. У току априла и јула 2020. године биће отворена још два позива.

Истраживачка прича за конкурс  треба да се односи на област европских права која не садрже редовни новинарски извештаји и која излази из граница стандардног медијског извештавања. Критеријуми за приче истакнути су на сајту. Конкурс је намењен искључиво за медијске професионалце.

Пројекат подржавају и финансирају Adessium фондација и Open Society фондација, а укупан буџет којим се располаже је до 180 000 евра. Обезбеђени су ментори, најискуснији медијски професионалци из разних области и тема из различитих земаља.

Фондација ће финансирати трошкове истраживања, као што су путовања, преводилачке услуге, менторство, али не и трошкове опреме употребљене приликом ових истраживања. Идеју за теме можете наћи на самом сајту, на списку до сада објављених и награђених радова. Жири ће имати четири члана, који ће бити анонимни до проглашења победника.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси