Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  НДНВ расписује конкурс за десетомесечни програм усавршавања намењен младим новинарима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

03. 12. 2019.

Извор: НДНВ

НДНВ расписује конкурс за десетомесечни програм усавршавања намењен младим новинарима

Тражимо 20 младих, мотивисаних новинара и новинарки, студената журналистике, постдипломаца или новинара на почетку каријере, који ће кроз десет месеци програма за стручно усавршавање и рада са новинарима Војвођанског истраживачко-аналитичког центра VOICE из Новог Сада, стећи модерне и релевантне вештине неопходне за новинарство 21. века.

Током програма учесници ће бити подељени у тематске групе према својим личним интересовањима:

1. аудио/видео група,

2. група fact-checking,

3. група за финансијску форензику,

4. група за друштвене мреже и online fundraising.

Учесници програма добиће теоријска знања из области истраживачког и аналитичког новинарства, дигиталног, односно мултимедијалног новинарства, онлајн и донацијског фандрејзинга, медијске легислативе и безбедности новинара, фект чекинга и дата новинарства.

Током десет месеци учеснике очекује и плаћен практични рад у следећим областима: мобилна видео продукција (мојо), аудио и звучна продукција (podcasts), мултимедијално новинарство, сторyтеллинг, рад са новинарима редакције VOICE, рад на истраживачкој теми, финансијска форензика, таргетирање и промоција на друштвеним мрежама, изградња заједнице, медијски бизнис модели.

Партнерски медији НДНВ из целе Војводине пружиће учесницима и прилику да своје нове компетенције испробају у њиховом окружењу. Програм превдиђа и једнодневну посету партнерским медијима према одабраној тематској групи. Посета је замишљена као “редакцијски” састанак на којем ће уредници представити потенцијалне проблеме локалних заједница у којима функционишу, а о којима ће групе студената касније извештавати и промовисати резултате тих садржаја.

Млади новинари ће кроз овај програм стручног усавршавања добити и прилику да објаве своје текстове и мултимедијалне радове, поред сајтова партнера, и на сајту VOICE-а, који издаје НДНВ.

Рок за подношење пријава на конкурс је 15. јануар 2020. године у 17 сати.

О резултатима конкурса пријављени кандидати биће обавештени након завршене евалуације апликација.

Новинари интерни добиће прилику да раде у НДНВ Медиа Хуб-у, који се налази на СПЕНС-у (Сутјеска 2, Нови Сад), као и да користе техничку опрему и ресурсе НДНВ-а.

За конкурс је потребно попунити пријавни формулар, који се налази на овом линку, а у којем је потребно рангирати преференције према одређеној тематској групи, док у одељку “мотивационо писмо” треба образложити своје интересовање, компетенцију и избор тематске групе. На мејл internship@ndnv.org потребно је доставити и професионални CV кандидата.

Тренери и ментори биће стручњаци који се у пракси већ дуги низ година баве свим сегментима новинарског посла, уредници и фект чекери VOICE-а, као и други стручњаци за дигиталну продукцију и онлајн медијско окружење, са идејом да најбоље студенте приме и запосле у редакцији.

За додатна питања можете контакитирати Кристину Молнар на – kristina.molnar@ndnv.org.

Програм подржава Амбасада Сједињених Америчких Држава у Београду.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси