Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Годишња награда Ана Њемогова Коларова
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

27. 03. 2012.

Годишња награда Ана Њемогова Коларова

Национални савет словачке националне мањине расписао је конкурс за доделу годишње награде Ана Њемогова Коларова за најбољи медијски прилог о словачкој народности у Војводини.

Награда се додељује за најбољи медијски прилог који се бави животом словачке националности у Војводини, а објављен је на било ком језику осим словачког.

Награда се састоји од две дипломе (за медијску кућу и аутора) и новчаног износа од 250 € у динарској противвредности (за аутора). У штампаним медијима аутором се сматрају новинар или илустратор, у радију новинар/сценариста, тонски сниматељ, монтажер и аутор музике, у телевизији новинар/сценариста, редитељ, сниматељ, монтажер, аутор музике, у новим технологијама новинар и дизајнер

Конкурс ће бити отворен до 31. маја 2012. године.

Радови који се пријављују на конкурс морају бити објављени или емитовани у протекле три године – од маја 2010 до маја 2012. Сваки новинар/ка има право да пошаље максимум три прилога. Уз радове који су на језицима осталих народа и националности треба послати превод на словачки или српски језик.

Штампани радови се шаљу као исечак или скениране копије у PDF формату на којима се јасно види лого новина, потпис аутора и датум објављивања, радијски прилози у МП3 формату, телевизијски као DVD у формату погодном за читање у Windows Мedia Player-у, интернет прилози у PDF или DVD формату уз приложену адресу странице интернет презентације рада. Уз пријаву за ТВ и радио прилог потребно је послати и потврду редакције, потписану од стране уредника или директора, када је и где прилог емитован.

Пријаву на конкурс може послати редакција или појединац на адресу Националног савета словачке националне мањине са назнаком За новинарски конкурс (НССНМ, Булевар Михајла Пупина 1/IV, 21000 Нови Сад). Више информација о условима конкурса можете видети на интернет презентацији www.rada.org.rs.
Пријаву за конкурс можете преузети овде.

Чланови стручног жирија су Ана Томанова Маканова, председник НССНМ и председник стручног жирија, Самуел Жиак (штампа), председник Одбора за информисање, Јозеф Мађар (телевизија), директор фотографије Телевизије Војводине, Ана Симоновић (радио), новинар Радија Стара Пазова и Ана Јашкова (интернет), уредник ТВ Војводине.

Награда ће бити додељена на Словачким народним свечаностима у августу следеће године када ће бити приказани најбољи новинарски радови.








Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси