Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Конкурс листа "Одбрана" за награду "Иван Марковић"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

26. 12. 2008.

Конкурс листа "Одбрана" за награду "Иван Марковић"

Новинарску награду „Иван Марковић” додељује Новински центар „Одбрана” за најбоље медијско извештавање о активностима Министарства одбране и Војске Србије у 2008. години.

Циљ награде јесте подстицање новинара који прате активности Министарства одбране и Војске Србије на квалитетно извештавање у домаћим писаним и електронским медијима, афирмација и јавна верификација њиховог стваралаштва и сећање на Ивана Марковића, једног од најдаровитијих војних новинара и уредника у листу „Војска“, који је 2003. године изненада преминуо у 43. години живота.

О додели новинарске награде „Иван Марковић“, по посебном Правилнику, одлучује жири од пет чланова. Награда се састоји од плакете и новчаног износа од 60.000 динара.

Награда ће бити уручена на пригодној свечаности 23. јануара 2009, када се обележава Дан Новинског центра „Одбрана“ и 130. годишњица војне штампе.

Право учешћа на конкурсу имају сви професионални новинари који раде за медије на територији Републике Србије без обзира на њихов формални статус. За новинарску награду не могу конкурисати новинари запослени у Новинском центру „Одбрана” и Управи за односе са јавношћу Министарства одбране и прилози објављени у магазину „Одбрана”.

ПРОПОЗИЦИЈЕ

Сваки учесник на конкурсу пријављује се само једном, али може доставити највише три оригинална рада.

У случају да је кандидатура израз тимског рада, може да укључи највише пет особа.
На конкурс се шаљу прилози (интервјуи, чланци, коментари, репортаже, радио и ТВ емисије) о активностима Министарства одбране и Војсци Србије који су штампани или емитовани у средствима јавног информисања Републике Србије у периоду од 1. јануара до 31. децембра 2008. године.

Достављени материјали не враћају се учесницима конкурса. Пријаве са оригиналним штапаним текстом, исечцима или фотокопијама написа, тонским и видео записима достављају се до 31. децембра 2008, лично или препорученом пошиљком на адресу: Новински центар „Одбрана”, Браће Југовића 19, 11000 Београд са назнаком „Конкурс за новинарску награду Иван Марковић”.
Пријаве пристигле након тог рока жири неће узимати у разматрање.

За пријаву кандидата из штампаних медија важно је да се на фотокопији или скенираном тексту јасно види лого новине, потпис аутора и датум објављивања. Телевизијски новинари треба да доставе стандардну ВХС касету или ДВД са материјалом за конкурс. Радио новинари прилоге достављају на аудио касети или компакт диску у мп3 формату. Прилог објављен на Интернету треба доставити на дискети или ЦД-РОМ у ХТМЛ формату. Такође, треба доставити и Интернет адресу на којој се може погледати материјал намењен за конкурс. Касете, ДВД, ЦД и дискете треба да буду јасно обележени, са именом и презименом кандидата и назнаком дужине трајања прилога.

Уз пријаву за прилоге објављене у електронским медијима треба доставити и потврду редакције, коју је потписао уредник или директор, те када је и где прилог емитован.
Уз пријаве је потребно доставити кратку биографију аутора прилога, потврду о статусу аутора у медијима у којима су објављени прилози (потврда о радном статусу или хонорарном ангажману), адресу, телефон и е-маил аутора.

Жири ће разматрати кандидатуре на основу квалитета медијског извештавања о Министарству одбране и Војсци Србије, а приликом одлучивања у обзир ће узимати и опште новинарске критеријуме, истраживачки рад, стил писања, утицај, јавну корист, оригиналност и креативност.

Жири задржава право да одбије учешће на конкурсу уколико буде сматрао да достављени материјал није у складу са пропозицијама.
Новински центар „Одбрана” задржава право да најуспешније прилоге на конкурсу објави у магазину „Одбрана” и на Интернет презентацијама Министарства одбране и Војске Србије, те да сав достављени материјал користи ради даљег промовисања реформе система одбране и Војске Србије и новинарске награде.

Пријава за конкурс биће доступна на сајту Новинског центра „Одбрана”  www.odbrana.mod.gov.rs . Можете је скинути и овде

Све остале информације о конкурсу и условима пријаве могу се добити телефоном на бројеве: 011/3241 258, 3241 257 или посредством електронске поште на адреси: odbrana@beotel.rs.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси