Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Конкурс за најбољи медијски прилог из области смањења дискриминације особа са ХИВ-ом
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

14. 04. 2011.

Конкурс за најбољи медијски прилог из области смањења дискриминације особа са ХИВ-ом

Комисија за борбу против ХИВ/АИДС-а, позива новинаре да се пријаве на избор за најбољи медијски прилог из области смањења стигме и дискриминације везано за ХИВ инфекцију и сиду.

Овај конкурс намењен је новинарима како би се кроз наградно студијско путовање упознали са актуелним дешавањима у вези са ХИВ инфекцијом и сидом како у Европи тако и у свету.

На конкурсу могу да учествују новинари аутори новинских чланака, радио и телевизијских прилога, који пошаљу чланак/репортажу/емисију/прилог који промовишу смањење стигме и дискриминације везано за ХИВ инфекцију и сиду коју су објавили или емитовали у периоду од 1. јануара 2010. до 25. априла 2011. године.

Право учешћа на конкурсу имају сви професионални новинари који раде за медије на територији Републике Србије, без обзира на њихов формални статус, уколико је чланак/репортажа/емисија којим конкуришу, припремљена по задатку медија за који раде.

Прилози би требало да доприносе смањењу стигме и дискриминације везано за ХИВ инфекцију и сиду који су доказано присутни у нашем друштву како према самој болести, тако и особама које живе са ХИВ-ом.
Правила конкурса:

• Сваки учесник на конкурсу може се пријавити само једном са једним оригиналним радом.
• На конкурс се шаљу радови који су штампани или емитовани у периоду од 01. јануара 2010. до 25. априла 2011. године. Сви радови морају да буду продукција одређене медијске куће без спонзора.
• Достављени материјали се не враћају учесницима конкурса.
• Учесници конкурса шаљу и пријаву/формулар која је саставни део овог јавног позива у коме су наведена права и обавезе учесника.
• Учесници морају бити пунолетни.
• Учесник мора имати минимум 5 година радног искуства као новинар.
• Пожељно је познавање енглеског језика.
• Жири ће разматрати кандидатуре примарно на основу промоције смањења стигме и дискриминације везано за ХИВ инфекцију и сиду, укључујући истраживачки рад, јасноћу и разумљивост поруке, убедљивост и едукативност, медијску покривеност и етичност.

Своје прилоге можете послати на следећи начин:

• Штампани прилози – оригинална верзија или копија текста у штампаној или електронској форми са подацима о аутору, датуму објаве и новиској редакцији, као и контакт информације; Уредник треба да верификује да је материјал био објављен.
• Радио прилози – на CD-у у mp3 формату који је јасно обележен са именом и презименом, адресом и телефоном кандидата, као и назнаком дужине трајања прилога; Уредник треба да верификује да је материјал био објављен.
• Телевизијски прилог - DVD који је јасно обележен са именом и презименом, адресом и телефоном кандидата, као и назнаком дужине трајања прилог; Уредник треба да верификује да је материјал био објављен.
• On line медији – CD са текстом у оригиналном HTML формату и/или интернет адресу на којој се може погледати материјал (непромењен) намењен за конкурс. Уредник треба да верификује да је материјал био објављен на интернет сајту.

Адреса на коју се шаљу прилози:
Пројекат Министарства здравља за борбу против ХИВ-а
Дом здравља Шумице
Устаничка 125а
11 000 Београд
Са назнаком – КОНКУРС ЗА НАЈБОЉИ МЕДИЈСКИ ПРИЛОГ ИЗ ОБЛАСТИ СМАЊЕЊА СТИГМЕ И ДИСКРИМИНАЦИЈЕ ВЕЗАНО ЗА ХИВ ИНФЕКЦИЈУ И СИДУ

Рок за пријаву радова је 29. април 2011. године. Сви радови ће бити оцењивани од жирија састављеног од представника Комисије за борбу против ХИВ/АИДС-а Владе Републике Србије, међународних организација и Уније организација особа које живе са ХИВ-ом.

Аутори најбољих прилога ће бити награђени четвородневним студијским путовањем ван Србије које је планирано за другу половину маја 2011. године. Награђени аутори су у обавези да након обављеног студијског путовања направе прилог везан за путовање.

Сва питања можете упутити на маил адресу: office_piu_hiv @zdravlje.gov.rs или на телефон: 011/383 66 93

Формулар за пријаву на конкурс можете преузети овде.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси