Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Конкурс за суфинансирање проjеката jавног информисања националних мањина
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

10. 02. 2011.

Конкурс за суфинансирање проjеката jавног информисања националних мањина


I
Предмет конкурса jе: суфинансирање производње и/или дистрибуциjе програмских садржаjа jавних гласила у Републици Србиjи на jезицима националних мањина.

Циљ конкурса jе: остваривање права националних мањина на информисање на сопственом jезику, подршка издавању бар jедног штампаног гласила на мањинским jезицима и производња и дистрибуциjа аудио и аудиовизуелних радова на мањинским jезицима.

Основни критериjуми при избору програмских садржаjа су:

    * квалитет, оригиналност, актуелност и значаj проjекта за унапређење права на информисање и jезичког и културног идентитета припадника националних мањина;
    * адекватна спецификациjа буџета усклађена и образложена са становишта планираних проjектних активности, као и одрживост проjекта.

Предност у разматрању имаjу проjекти коjи за циљ имаjу:

    * унапређење медиjског стваралаштва у области културе, науке и образовања;
    * информисање и едукациjу деце и младих;
    * jачање стручних капацитета у области информисања националних мањина;
    * увођење нових информационих технологиjа, доступност већем броjу корисника;
    * програми мулти и интеркултуралног садржаjа са циљем развиjања културе диjалога, бољег упознавања и разумевања између различитих заjедница.

II
Општи услови конкурса: Право учешћа на конкурсу имаjу оснивачи jавних гласила, сервиса новинских агенциjа и правна лица регистрована за продукциjу аудио и/или аудиовизуелних програмских садржаjа.

Сваки предлагач може конкурисати само са jедним проjектом.

Министарство културе РС суфинансира проjекте наjвише до 80% вредности проjекта. Предложени проjекат се мора реализовати преко jавног гласила.

У буџету Министарства културе за намену овог конкурса опредељено jе 30.000.000,00 динара, као и 5.000.000,00 динара за проjекте/програме намењене Декади Рома.

III
Приjаве на конкурс подносе се на обрасцима коjи се могу добити у Министарству културе, или преузети са саjта Министарства културе, на страници Сектора за медиjе, у опциjи „Конкурси“.

Обавезна документациjа:

    *Образац 1 (опис проjекта);
    * Образац 2 А (спецификациjа трошкова за штампане медиjе)
   
* Образац 2 Б (спецификациjа трошкова за електронске медиjе)
    * документ о правном статусу (дозвола за емитовање радио и/или ТВ програма, решења о регистрациjи правног лица и о регистрациjи jавног гласила из Агенциjе за привредне регистре)
    * биланс стања и биланс успеха из претходне пословне године
    * кратке биографиjе кључних учесника проjекта (наjвише 3 учесника)
    * оверена изjава jавног гласила или jавних гласила у коjима ће програмски садржаjи бити емитовани (обавезно само за правна лица регистрована за продукциjу тв и радиjског програма)
    * доказ о уплати Републичке административне таксе од 150.00 динара на рачун 840-742221843-57, позив на броj 97 50-016;

Приjаве се подносе у 5 примерка на адресу: Министарство културе, 11000 Београд, Влаjковићева 3, са назнаком: за Конкурс за суфинансирање проjеката/програма области jавног информисања на jезицима националних мањина.

Неблаговремене и непотпуне приjаве и непотпуна документациjа неће бити узети у разматрање.

Конкурс ће траjати до 9. марта 2011. године.

IV
Конкурсна комисиjа Министарства културе ће, уз претходно прибављене предлоге националних савета, размотрити пристигле проjекте и утврдити предлог за суфинансирање проjеката у 2011. години. Одлуку о додели средстава доноси министар.

Резултати конкурса биће обjављени на Интернет страници Министарства културе www.kultura.gov.rs, а подносиоци приjава ће писменим путем бити обавештени о резултатима конкурса.

Додатне информациjе се могу добити на телефон 011/3398-671.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси