Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Нови конкурс ЕУ за подршку организацијама цивилног друштва
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

06. 01. 2011.

Нови конкурс ЕУ за подршку организацијама цивилног друштва


ЧЕТИРИ МИЛИОНА ЕВРА ЦИВИЛНОМ СЕКТОРУ

У оквиру пројекта „Подршка цивилном друштву“, Делегација Европске уније у Републици Србији расписала је јавни позив за доделу бесповратних средстава у вредности од четири милиона евра организацијама цивилног друштва које својим предлозима пројеката буду задовољиле критеријуме конкурса на који ће моћи да аплицирају закључно са 10. мартом 2011. године.

Реч је о новом двогодишњем пројекту који је Делегација Европске уније у Републици Србији покренула у октобру 2010. године са циљем да пружи додатну подршку што активнијем учешћу цивилног сектора у даљем процесу интеграције Републике Србије у Европску унију.

Специфични циљеви пројекта су изградња социјалне кохезије и превазилажење дискриминације у српском друштву кроз промоцију толеранције и културне различитости, као и обезбеђивање активног учешће цивилног друштва у социо-економском развоју Србије.

За потребе поменутог конкурса, а из средстава ИПА 2009 и 2010, Европска унија издвојила је укупно четири милиона (4.000.000) евра којима ће бити подржани пројекти организација цивилног друштва. Вредност подржаних пројеката у оквиру овог конкурса биће од 50.000 до 150.000 евра, а њихово трајање ограничено на период од 6 до 12 месеци.

Рок за подношење предлога пројеката организација цивилног друштва истиче 10. марта 2011. године, а конкурсна документација доступна је на веб презентацијама Делегације Европске уније у Републици Србији www.europa.rs и пројекта  www.civilnodrustvo.rs.

Формуларе за пријаву пројеката можете преузети на линку http://www.civilnodrustvo.rs/konkurs.php?page=dokumenti

На конкурс се могу пријављивати пројекти које спроводе организације цивилног друштва у ширем смислу, укључујући: невладине организације и локална удружења, професионалне (струковне) организације, културне и уметничке асоцијације и клубови, медијске асоцијације, организације које представљају друштвене и економске актере (као нпр. организације потрошача, пацијената, студената, пословне асоцијације, итд.), актери тржишта рада (синдикати и асоцијације послодаваца), у партнерству са другим организацијама цивилног друштва из Србије, држава чланица Европске уније или држава региона, институцијама културе, образовања или локалним самоуправама.

Информативни састанци за представнике организација цивилног друштва, на којима ће јавни позив за подношење предлога пројеката бити детаљније представљен, биће организовани у другој половини јануара 2011. године.

За додатне информације о пројекту и јавном позиву представници медија могу се обратити Катарини Арамбашић-Пивић електонском поштом на адресу: katarina.arambasic@civilnodrustvo.rs или телефоном 011 324 42 01.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси