Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Међународни конкурси за новинарске стипендије и награде отворени у фебруару и марту 2018. године
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

05. 02. 2018.

Извор: УНС, hnd.hr

Међународни конкурси за новинарске стипендије и награде отворени у фебруару и марту 2018. године

Погледајте актуелне међународне конкурсе за пројекте, стипендије и новинарске награде на које се, у фебруару и марту ове године, могу пријавити новинари и медији.

Knight Science новинарска стипендија

За стипендију за похађање програма на Massachusetts Institute of Technology (MIT) могу се пријавити новинари из целог света, са најмање три година искуства у извештавању у области науке, технологије, животне средине или медицине.

Стипендија, уз плаћену школарину, здравствено осигурање, додатне стипендије за студијска путовања и конференције, износи 70.000 америчких долара... Стипендисти ће похађати предавања на МIT-у и Харварду.

Рок за пријаву је 28. фебруар.

Више о стипендији можете погледати овде.

Конкурс за медијске пројекте организације National Endowment for Democracy (NED)

НЕД је расписао конкурс за финансирање пројеката на којем могу учествовати невладине организације, грађанске организације, удружења, медији и сличне организације које би допринеле демократским циљевима и јачању демократских институција. 

Рок за пријаву је 16. март.

Више о конкурсу можете прочитати овде.

Crowdfundig платформа за новинаре

Новинари са најмање три година искуства могу се пријавити на конкурс Press Start-а, како би објавили причу на овој платформи и за њу добили 2.000 америчких долара. Press Start је основан како би смањио финанисијска оптерећења новинара у земљама које се, према истраживању Freedom House-о о слободи штампе у свету, сматрају „неслободним“ или „делимично слободним“.

Теме треба да буду од јавног интереса и да се односе на политику, људска права, род, мањине и сексуалну оријентацију, здравља и околину… 

Више информација можете погледати овде.

Стипендија Journalismfund.eu за истраживачке пројекте 

Journalismfund.eu расписао је конкурс на који се могу пријавити новинари како би радили на истраживачким пројектима, а сви трошкови истраживања, као што су путовања, превођење, приступ базама података, биће плаћени.

Рок за је пријаву је 15. фебруар.

Више о конкурсу можете погледати овде

Стипендија World Press Institut-a

На стипендију World Press Institut-а могу се пријавити новинари са најмање 5 година искуства, који живе изван САД-а. Стипендисти ће имати прилику да раде у редакцијама широм САД-а и да извештавају о друштвеним питањима.

Рок за пријаву је 16. фебруар.

Више о стипендији можете погледати овде

Knight-Bagehot стипендија

Стипендија Knight-Bagehot намењена је новинарима који се баве економијом и бизнисом. Стипендисти ће провести годину дана на Универзитету Колумбија у Њујорку, где ће похађати бесплатне часове на овом универзитету, а биће им омогућено да буду и у медијским и финансијским институцијама у Њујорку.

Рок за пријаву је 15. фебруар.

Више информација можете погледати овде.

Награда за такмичење у дата новинарству

Глобална мрежа уредника (Global Editors Network – GEN) позива новинаре широм света да се пријаве за учешће у Data Journalism Awards такмичењу. Награда износи 1801 долар. У оквиру такмичења додељују се награде у неколико категорија - награда за најбољи новинарски тим, најбољи вебсајт године у “дата” новинарству,  за истрагу године, за слободан приступ подацима, студенте и младе новинаре...

Рок за пријаву је 26. март.

Више информација можете погледати овде.

ДИГ награда

Сви који се баве видео продукцијом могу своје радове пријавити за ДИГ награду за најбоље истраживачке видео пројекте из целог света. Радови се пријављују у више категорија - видео репортажа, дужи истраживачки радови (до 90 мин), средње дуги истраживачки радови (до 27 мин), дужи репортажни радови (до 90 мин), средњи репортажни радови (до 27 мин), краћи репортажни радови (до 12 мин) и филм. Добитници ће бити награђени у износу од 1500 до 2500 евра.

Више информација можете пронаћи овде.

Школарине Дојче веле Академије

Дојче веле Академија нуди 10 пуних школарина младим новинарима и медијским професионалцима за програм International Media Studies (IMS) у Бону. На крају двосеместралног програма студенти добијају звање магистра.

Рок за пријаву је 31. март.

Више о стипендији можете прочитати овде

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси