Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Пријаве до 5. јануара за програм "Новинари у резиденцији"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

08. 12. 2017.

Пријаве до 5. јануара за програм "Новинари у резиденцији"

Европски центар за слободу штампе и медија (European centre for press and media freedom - ECPMF) позива новинаре и медијске раднике који су изложени притисцима или претњама због новинарског посла који обављају да се пријаве на програм "Новинари у резиденцији".

Европски центар овим програмом угроженим новинарима омогућава да од фебруара до јула 2018. године или од августа 2018. до јанура 2019. године, напусте несигурно окружење и уз помоћ Европског центра раде и опораве се у Лајпцигу.

Рок за пријаву на програм је 5. јануар 2018. године.

ЕЦМФ обезбеђује сигуран смештај, стипендије, обуке и друге облике подршке за новинаре изложене притисцима и претњама, као и могућност да за време боравка на програму раде у Европском центру.

На програм се могу пријавити новинари који живе у земљама Европске уније, као и новинари из Албаније, Јерменије, Азербејџана, Белорусије, Босне и Херцеговине, Грузије, са Косова, из Македоније, Молдавије, Црне Горе, Русије, Србије, Турске и Украјине.

Да би били примљени на програм, неопходно је да новинари доставе доказ да су изложени притисцима или претњама због новинарског посла који обављају.

Програм је намењен новинарима са најмање пет година рада у медијима, а који нису чланови политичких странака или покрета. Кандидати морају имати најмање Б2 ниво енглеског, француског или немачког језика.

Новинарима који буду примљени на програм, Европски центар обезбеђује смештај, путне трошкове, здравствено осигурање и месечну надокнаду од 1.000 евра.

Пријавни формулар и додатне информације о пријави и програму погледајте овде.

Европски центар за слободу штампе и медија (ЕЦПМФ) основан је 2015. године у Лајпцигу и има за циљ промовисање и заштиту слободе изражавања, као и промовисање међунационалне јавне расправе о кршењима медијских слобода.

Досадашња председница УНС-а Љиљана Смајловић и садашњи председник Владимир Радомировић једни су од оснивача ЕЦПМФ-а.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси