Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  ЕПуС организује обуку за медије о економским аспектима приступања Србије ЕУ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

25. 08. 2017.

Аутор: ЕПуС Извор: www.dijalog.net

ЕПуС организује обуку за медије о економским аспектима приступања Србије ЕУ

Европски покрет у Србији организује обуку за медије под називом „Економски аспекти приступања Републике Србије Европској унији“.

Обука је намењена уредницима и новинарима економских редакција, јер треба да представи и објасни најважније економске аспекте процеса приступања Србије Европској унији.

Посебна пажња ће бити посвећена двема, буџетски посматрано, најважнијим ЕУ политикама: Заједничкој пољопривредној политици и Кохезионој политици, које нуде значајне могућности и инструменте државама чланицама.

Предавачи са широким искуством у државној служби и експертизама у областима европских интеграција, говориће о појмовима економских критеријума, јединственог тржишта, даће кратак преглед међународних споразума и економских односа Србије са иностранством и размотрити однос Споразума о стабилизацији и придруживању и чланства у ЕУ у области државне помоћи и конкуренције.

Обука се организује за 15 учесника који ће бити одабрани на основу редоследа пријава, а пријављивање се врши попуњавањем онлајн формулара до петка, 1. септембра 2017. 

Обука ће бити организована у петак, 8. септембра, у Малој сали Медија Центра (Теразије 3, Београд). Погледајте агенду обуке и кратке биографије предавача.

Тренинг се организује у оквиру пројекта „Европа за мене“ који спроводи Европски покрет у Србији са партнерима и уз подршку Делегације Европске уније, са идејом да се у јавности покрену разговори на теме значајне за Србију у процесу европске интеграције и грађанима пруже проверене и корисне информације.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси