Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Конкурс за подршку пројектима мале вредности: Заштита медијских слобода и слободе изражавања на Западном Балкану
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

28. 07. 2017.

Извор: safejournalists.net

Конкурс за подршку пројектима мале вредности: Заштита медијских слобода и слободе изражавања на Западном Балкану

Хрватско новинарско друштво у сарадњи с партнерским организацијама из региона позива организације цивилног друштва из Босне и Херцеговине, Македоније, Косова, Црне Горе и Србије које се баве заштитом људских права да се се у партнерству с новинарима, њиховим удружењима, синдикатима, мрежама и медијским организацијама пријаве за финансијску подршку пројекатима мале вредности “Заштита медијских слобода и слободе изражавања на Западном Балкану”.

 Конкурс има два приоритета:

 (1) подршка пројектима који се баве проблемима и препрекама на које наилазе новинари изложени различитим врстама притисака и

 (2) подршка пројектима који се фокусирају на притиске којима су изложени активисти за људска права у погледу слободе изражавања.

Укупна вредност пројеката мале вредости је 267 000 евра. Програм је организован у две целине

 (1) подршка регионалним пројектима у висини 30 000 – 40 000 евра по пројекту

 (2) подршка националним пројекте у висини 5000 – 1000 евра по пројекту.

У зависности од квалитета пријава, планира се додела 15 пројеката (5 већих регионалних и 5 мањих за националне пројекте).

Конкурс је отворен од 25. 7. до  31. 8. 2017. када у поноћ истиче рок за пријаве.

Конкурсна документација

Смернице за подносиоце, пријавни образац и пријавни образац буџета налазе се на wеб страници пројекта http://safejournalists.net.

Радни језик конкурса је енглески, што подразумева да су конкурсна документација, комуникација са заинтересованим странама и пројектне пријаве на  енглеском језику.

Питања о условима конкурса могу се поставити у периоду од 25. 7. до 10. 8. 2017. на имејл адресу mediafreedom.smallgrants@solidarna.hr.

Одговори на послата питања ће бити објављени на сајту пројекта http://safejournalists.net 20.8.2017

Резултати конкурса

Резултати конкурса ће бити објављени 20. септембра на wеб страници пројекта http://safejournalists.net.

Техничку помоћ у спровођењу конкурса пружа Заклада СОЛИДАРНА.

Овај конкурс спроводи Хрватско новинарско друштво (ХНД) у склопу ширег пројекта “Регионална платформа западног Балкана за заговарање медијских слобода и сигурности новинара” заједно са партнерским новинарским организацијама из Србије (НУНС), БиХ (БХН), Црне Горе (СМЦГ), Косова (АГК) и Македоније (ЗНМ), уз финансијску подршку Европске комисије (ИПА) и суфинансирање Уреда за удруге Владе РХ.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси