Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Извештавање о економским и политичким питањима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

25. 01. 2010.

Извештавање о економским и политичким питањима


Фондације Роберт Бош и Томсон Ројтерс расписале су конкурс за учешће у програму „Economic and Political Reporting from Southeast Europe“ за 2010. годину.

Овај програм је успостављен 2007. године ради унапређења квалитета извештавања о економским темама и регионалне сарадње међу новинарима.

Биће изабрано петнаест новинара, из земаља југоисточне Европе, за учешће у програму који воде бивши новинари Ројтерса. Програм обухвата десет дана обуке у Великој Британији током априла, као и десетодневни курс који ће бити одржан у Немачкој крајем септембра. Учесници ће путовати и у Брисел и Берлин где ће стећи још потребних искустава и бити упознати са радом новинара који извештавају о економским и политичким темама.

Биће изабрано укупно 15 кандидата из југоисточне Европе. Услов за пријаву је знање енглеског језика и рад у медијима (штампа, ТВ, радио, веб) дужи од две године. Уколико кандидат нема портфолио који садржи доказе о раду на економским темама, потребно је да покаже јако интересовање за ову област како би његова пријава била размотрена.

Више детаља и образац за пријаву доступни су на сајтовима Ројтерс линка www.reuterslink.org и Фондације Роберт Бош www.bosch-stiftung.de/economic_reporting.

Крајњи рок за пријаву је 14. фебруар 2010.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси