Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Конкурс подршке локалним медијима Славко Ћурувија фондације – „О чему Србија ћути?“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

12. 02. 2014.

Конкурс подршке локалним медијима Славко Ћурувија фондације – „О чему Србија ћути?“

Славко Ћурувија фондација (SCF) расписала је конкурс за подршку локалним телевизијама и радио станицама „О чему Србија ћути?“. Циљ конкурса је да охрабри локалне медије како би проговорили о стварима важним за грађане и локалну заједницу и деловали као контрола локалних власти.

 

Подржавајући медије који су спремни да то то учине, SCF намерава да створи мрежу квалитетних локалних медија који ће покретати друштвено одговорне теме, медија који су спремни да анимирају локалну заједницу и који подржавају активисте и грађане на успостављању демократске и европске традиције у Србији.

Комисија Славко Ћурувија фондације која ће одлучивати о приспелим пријавама, а на основу пријавног формулара који ће медији поднети, водиће се следећим критеријума:

1. Да теме које ће бити обрађиване нису до сада имале велику медијску заступљеност.

2. Предложене теме треба да се баве проблемима локалних заједница кроз примере како грађани могу да помогну у решавању проблема као демократска контрола локалних власти.

3. Треба да преиспитују рад локалних власти и на тај начин доприносе јачању улоге локалних медија као контролора власти на локалном и регионалном нивоу.

Конкурс је отворен до 7. марта 2014. године а одлука о томе који су медији добили подршку биће саопштена на званичном обележавању почетка рада фондације, 27. марта 2014. године.

Више информација о конкурсу за подршку локалним телевизијама и радио станицама Славко Ћурувија фондације можете преузети овде.

Славко Ћурувија фондацију (SCF) покренули су Јелена и Раде Ћурувија, ћерка и син Славка Ћурувије. Уз помоћ пријатеља из невладиног сектора Србије и подршку Фондације Браће Рокфелер из Њујорка у новембру 2013. године фондација је почела са радом.

Циљеви фондације су унапређење квалитета новинарства у Србији, подршка локалним медијима, подршка истраживачком новинарству, као и рад са младима који улазе у свет новинарства.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси